FAQ

Udtrykket Chacra kommer fra sanskrit og oversættes bogstaveligt med hjul, skive eller cirkel.

Chakras kan opfattes som en stor strøm af energier, der optager energiforsyninger udefra og overfører dem til det menneskelige energisystem. De tjener som en modtager, transformator og distributør af de mest forskelligartede former for energi. Fra det følsomme legemelige menneske, fra naturen og fra det miljø, de er i stand til at absorbere livskraft fra. Denne energi omdannes på en sådan måde, at den fysiske krop kan fortsætte med at udvikle sig. Dette kan opfattes af mennesker, for eksempel som tanker, følelser og fysiske fornemmelser.

De syv chakraer anses for at være anbragt over hinanden som de vigtigste energi centre i mennesket. Hver enkelt er beskrevet med en sanskrit navn, et symbol, et bestemt område af kroppen, og en farve. Følsomme mennesker kan se farverne på chakraerne. Når alle farver aktiveres ligeligt som i regnbuen, er personens potentiale aktiveret. Man føler sig glad og afbalanceret. Vores intuition fortæller os, hvilken farve der er god for os. Med stearinlys, kan vi aktivere den tilsvarende chakra, som vi vil vende vores opmærksomhed imod.

Muladhara Chakra, rød, Dette chakra findes nederst på rygsøjlen og sørger for at holde os nede på jorden, samtidig med at det forbinder os med de universelle energier. Dette er det første chakra for enden af rygsøjlen. Det giver jordforbindelse, tillid, tilhørighed og formindsker mistillid.


Swadhishthana Chakra, orange, Chakraet findes under navlen, tæt ved kønsdelene. Det er forbundet med de seksuelle organer og det reproduktive system. Ved at åbne dette chakra frigøres frugtbarhed og kreativitet. Det stimulerer seksualitet og følelser.


Manipura Chakra, gul, over navlen, dette chakra findes i maveregionen og er tilknyttet til organer og muskler i dette område. Chakraet repræsenterer vitalitet og vilje. Når det er åbent, så hjælper det folk med at finde deres indre styrke. Det gør drømme og mål til virkelighed.


Anahata Chakra, grøn, hjerte-området, Chakraet findes i midten af brystregionen og er forbundet med hele området, hjertet, lunger, kredsløbssystemet og nerverne omkring hjertet. Chakraet forbinder den fysiske verden med den åndelige verden. Ved at åbne dette chakra får man mulighed for at elske mere, få mere medfølelse og empati.


Visuddha Chakra: lyseblå, strubehoved, Dette chakra findes i halsen og er tilknyttet hals, nakke, hænder og arme. Det er forbundet med tale og hørelse, og tilskynder åndelig kommunikation. Dette chakra kan forbedre clairvoyance og mere specifikt clairaudience, når det åbnes.

Anja Chakra, indigo, chakraet er placeret øverst på hovedet. Det er vores forbindelse til den universelle ubevidsthed. Åbning af chakraet kan give klarsyn, intuition, integritet og mindske følelsen af fortvivlelse.

Saharara Chakra, lilla, over hovedet, dette chakra findes på toppen af hovedet og er tilknyttet den øverste del af hovedet, nervesystemet og hjernen. Det repræsenterer rene tanker. Chakraet forbinder os med den uendelige bevidsthed. Ved at åbne det kan man få adgang til en dybere åndelig forståelse.

Som supplement til de syv store chakra, er ren hvid Chakra og Multicolor, med alle chakra farverne.